Søg
Close this search box.
Compliance within reach

Fortegnelser

Dokumentationen af en virksomheds behandlinger sker i fortegnelser. Formålet med at føre en fortegnelse er at skabe overblik over de behandlinger af personoplysninger, som den dataansvarlige eller databehandler har ansvar for i en organisation.

Eksempel fra datatilsynet

En kommunes behandling af personoplysninger i forbindelse med beskæftigelse og kommunale ydelser vil rumme flere forskellige delformål. Sådanne delformål kan tænkes at være; udbetaling af kommunale ydelser, råd og vejledning, kommunal indsats vedrørende jobformidling, etc. Disse delformål egner sig imidlertid til at blive beskrevet under et samlet, logisk og sammenhængende formål, og kan derfor med fordel indgå i én fortegnelse. Fortegnelsens formål vil derfor kunne angives som værende; ”kommunens behandling af personoplysninger i forbindelse med dennes forpligtelser inden for beskæftigelse og kommunale ydelser”

Enablor tilbyder udover standardfortegnelser også muligheden for at en virksomhed i forbindelse med udfyldelse af fortegnelsen efterser om den nødvendige information er til stede – og evt. registrerer manglende information samtidig. Vi har mange eksempler på hvorledes vi har sparet årsværk via vores automatisering af fortegnelser. Læs mere omkring tidligere cases. Vi har mange års erfaring inden for ledelsessystemer for informationssikkerhed, og har en dokumenteret baggrund, hvor vi har optimeret en lang række organisationers tilgang til deres it-sikkerhed. Book et møde med en af vores konsulenter, og lad os se om vi kan skabe værdi for jeres organisation.